New Page 1

 

Forside > Chinchilla > Sygdomme

New Page 1


New Page 1
Gulerodderne.dk
 
Klik her !
-------------
Adfærd
Avl
Billeder
Buret
Foder
Køb af dyr
Pasning
Sygdomme
-------------
 
 

 

Chinchillasygdomme

Diarré:
Afføringen er blød og evt. helt flade. Årsagen kan mange ting, f.eks. muggent eller fugtigt hø, alger i drikkeflasken, for meget grøntfoder, pludselig foderskift eller blot hvis dyret har spist alt for meget.

Behandlingen består i ikke at give chinchillaen fast føde i et døgn og tilsætte lidt frugteddike i drikkeautomaten. Desuden fodres der kun med hø.

Hvis dyret er oplagt sygt, sidder og kryber sammen i et hjørne uden at spise og afføringen er tynd og slimet bør man straks søge dyrlægehjælp.

Forstoppelse:
Afføringen bliver mindre og mindre og chinchillaen har mistet appetitten. Årsagen kan være f.eks. for mange godbidder, forkert kost (der er vigtigt at købe special foder i dyrehandlen) eller mangel på motion.

Behandlingen består i, ikke at give chinchillaen nogle godbidder men derimod given den en ekstra løbetur uden for buret. For som hos mennesker er motion af stor betydning for fordøjelsen. Bliver afføringen stadig mindre og dyret mere lad og appetitløs, så bør man bringe det til dyrlægen.

Kramper:
Sitrende muskler, muskelkramper, forvridninger eller forbigående lammelse. Årsagen kan være kalk eller B-vitamin mangel, og ses ofte hos drægtige hunner.

Gå straks til dyrlægen. Ved B-vitaminmangel kan dyrlægen give en indsprøjtning med dette vitamin. 

Forkølelse:
Betændt eller vandet udflåd fra næsen og åndedrætsbesvær. Årsagen kan være f.eks. træk, for høj luftfugtighed, stress i forbindelse med transport.

Øjenbetændelse:
Det er mælkeagtig væske ved øjet. Pelsen er tit våd og klistret. De tørrede skalder af betændelse kan lige glasur. En typisk reaktion i øjet er hævelse, så dette er lukket. Denne sygdom forebygges ved at, udsætte sandbadet i en uge, hvis man opdager det mindste udflåd fra øjet.

Behandlingen skal foretages af en dyrlæge. Han kan ordinere en salve til øjet. Spørg dyrlægen om anvendelse af denne salve.

Hudsvamp:
Huller i pelsen samt skorper og skæl i pelsen. Bør ikke forveksles med pelsbidning. Hold buret godt rent, så forebygges denne sygdom.

Behandlingen bør foretages af en dyrlæge. Denne behandling består i tabletbehandling og noget man kan komme i badesandet. Det er vigtigt at finde ud af om det er hudsvamp, da denne svamp kan smitte mennesker og andre dyr.

 
 

New Page 1

Webdesign by Varberg.dk --- Sponsor for Gulerodderne.dk er Frisr Ole Warberg Horsens &
Glattejern.dk Danmarks mske billigste glattejern shop


 

eXTReMe Tracker